HOCHTIEF VSB se stal partnerem projektu Cena Petra Parléře

12.7.2005

Stavební společnost HOCHTIEF VSB se zapojila do 3. ročníku architektonické soutěže Cena Petra Parléře. Jako řada dalších prosperujících firem si je vědoma své společenské odpovědnosti a podporuje zajímavé kulturně společenské projekty.

HOCHTIEF VSB se stal partnerem projektu Cena Petra Parléře

12.7.2005

Nadace Petra Parléře prostřednictvím této soutěž hledá nejoriginálnější architektonické návrhy řešení veřejných prostranství a budov ve veřejné správě. Smyslem soutěže je podpora rozvoje architektury, humanizace měst a péče o životní prostředí. Cena Petra Parléře dává městům každoročně příležitost získat profesionálně zpracovanou architektonickou studii.

Do prvního kola letošního ročníku soutěže bylo přihlášeno rekordních 52 námětů ze 39 českých a moravských měst. Osmičlenná porota rozhodla o postupu do druhého kola u těchto měst: Bílovec, Bohumín, Červany, Jičín, Kadaň, Lanškroun, Mimoň, Nová Paka, Prostějov, Šumperk, Varnsdorf a Vimperk.

V současné době byly osloveni architekti, aby zpracovali a předložili své návrhy řešení veřejných prostranství. Ti, kteří se rozhodnou soutěže zúčastnit a jejichž architektonická studie bude porotou ohodnocena jako nejoriginálnější, obdrží Cenu Petra Parléře. S touto cenou je spojena také finanční odměna . Slavnostní předání se uskuteční 25. ledna 2006 v Praze.

Průběh soutěže:
28. 4. 2005 Postup 12 měst do II.kola