HOCHTIEF VSB předal hotové byty v Praze – Běchovicích

4.10.2006

Až budete projíždět pražskou městskou částí Běchovice - ulicí Českobrodskou, přímo u silnice uvidíte dva nové bytové domy. Šestaosmdesát nových bytů tu už čeká na své majitele. Deset z nich přitom bude patřit městu Praha, které tak získá tolik potřebné ubytování pro další obyvatele hlavního města.

HOCHTIEF VSB předal hotové byty v Praze – Běchovicích

4.10.2006

Oba bytové domy byly v září letošního roku dokončeny a počátkem října budou předány investorovi a zároveň developerovi projektu - společnosti B.D.S. Generálním dodavatelem stavby byla divize 1, provoz 5, pod vedením stavbyvedoucího Blahomíra Donáta.

Domy mají čtyři podlaží, objekt B má i jedno podzemní podlaží, které bude sloužit jako garáž. Byty mají velikost do 1 + k.k. do 4 + k.k., s plochou od 37 m2 do 85 m2. Patří k nim i příslušenství v podobě komory, šatny, garážového stání a balkonu, lodžie nebo předzahrádky – podle typu bytové jednotky.

Výhodou běchovických bytů je snadná doprava na okraj Prahy nebo do jejího centra. Ještě snazší bude po dobudování vnějšího pražského silničního okruhu, a zajistí tak klidný a bezpečný život pro obyvatele městské části Běchovice.

Pro město Praha jsou byty v Běchovicích pilotní akcí v rámci PPP projektů. Město nabídne pozemky připravené pro bytovou výstavbu a hledá strategického partnera, který tam bude stavět. Místo koupě pozemku pak nabídne městu poměrnou část bytů vzhledem k ceně daných pozemků. Podle stejného principu chce Praha získat další dva tisíce bytů v nejbližších letech.